Egyszerű zöldborsóleves eperlevél tésztával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Andi80

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Egyszerű zöldborsóleves eperlevél tésztával

Recept leírás:

Hozzávalók:

*35 dkg zöldborsó (saját eltevésű mirelit)
*2 közepes szál sárgarépa
*10 dkg eperlevél tészta (Soós Premio 4 tojásos)
*2 ek olaj
*1 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 tk őrölt pirospaprika
*1 tk házi darált pirospaprika
*1 púpos tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)

*

Elkészítés:

A sárgarépát megtisztítjuk, és apróbb darabokra vágjuk.
Egy kisebb fazékban olajat forrósítunk, megfuttatjuk rajta a sárgarépát, hozzáadjuk a zöldborsót és felengedjük kb.
2 liter vízzel.
Ízesítjük a fűszerekkel.
Ha felfőtt a leves, hozzáadjuk a tésztát és ha már a zöldségek és a tészta is puha, azonnal tálalhatjuk.

Egyszerű zöldborsóleves eperlevél tésztával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Egyszerű zöldborsóleves eperlevél tésztával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!