Hozzávalók:
50 dkg túró
10 dkg áfonya (lehet aszalt is)
10 dkg porcukor
1 pohár tejföl
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
1 db citrom reszelt héja
1 dkg vaj (tortaforma kikenéshez)
1 ek keményítő (tortaforma kikenéshez)
*
Elkészítés:
180 fokra előmelegítem a sütőt.
A túrót villával összetöröm, majd az áfonya kivételével az összes hozzávalót összekeverem.
A masszát egy kivajazott, keményítővel meghintett 24 cm-es kapcsos tortaformába öntöm és az áfonyát egyenletesen rászórom a tetejére, majd a formát egy kicsit hozzá ütögetem az asztalhoz , hogy az áfonya szemek kissé belesüppedjenek a masszába.
Előmelegített sütőben 40 perc (tű próba) alatt készre sütöm. Porcukorral meghintve kínálom.