Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 RAMA
tejfel
1/2 cs sütőpor
20-25 dkg cukor
3 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
és egy kevés citromlé
1 cs vanilincukor
töltelék
50 dkg túró
15 dkg cukor
2 tojás sárgája
és habja
citrom reszelt héja
és egy kis leve
2 ek pudingpor / tejszínes /
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összeállítom és hűtőbe teszem, minimum egy óra hosszát.
A tésztát ketté veszem, az egyik cipót vékonyra kinyújtom és tepsibe teszem villával megszúrkálom a lapot.
A túró tölteléket elkészítem. A tésztából maradt tojásfehérjét is hozzáadom a két fehérjéhez és vanilincukorral és egy kis citromlével kemény habbá verem.
/ Én nem szoktam sót beletenni 🙂 /
A túrót óvatosan összekeverem a felvert fehérjével és ráborítom a tésztára.
A második cipót is kinyújtom, olyan nagyra, hogy beborítsa a túrótölteléket.
Tetejét villával megszúrkálom és közepes hőmérsékleten – 175°C – körülbelül 30 percig sütöm.
/ én nem szoktam előmelegíteni a sütőt /
Elvileg másnap kellene megszórni porcukorral és felszeletelni. 🙂 De alig várjuk , hogy meózni lehessen 🙂
Jó étvágyat !
http://katika-felfedez.blogspot.com/2012/01/egyszeru.html