Hozzávalók:
3db tojás1bögre cukor,2bögre liszt,2db natur Danon aktivia,1csm vaniliás cukor,1csm sütőpor,1 evkanál kakaópor,fél bögre olaj,1dl viz.
Krém: 1 db
Főzöttkrém: 3 dl
Diszítéshez: 1 evkanál
*
Elkészítés:
A 3 tojás sárgáját a cukorral,vaniliás cukorral kikeverem,hozzáadom az aktiviát,a sütőporral elkevert lisztet és a fél bögre olajat-habositom.A tojásfehérjéket felverem habnak,késhegynyi sóval és a masszához adom.A tepsibe sütőpapírt helyezek,vagy kizsírozom és lisztezem annak hiányában.A massza felét a tortaformába öntöm,a másik felébe belekeverek 1 evőkanál kakaót és ráöntöm a tetejére a sárga masszának.Egyenletesen elosztom a formában és előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig,tűpróbáig sütöm.A megsült tortát kiveszem a formából és hagyom kihűlni.Addig elkészítem a krémet.
1 rámakockát,25dkg cukorral habosra keverek
Főzöttkrém:.3dl tejben elkeverek 2 evkanál lisztet és felfőzöm lassú tűzön csomómentesre.Amikor besürűsödött leveszem és még pár percig keverem,hogy ne csomósodjon össze.Kihűtöm és a krémhez adom.Vaniliás cukrot és reszelt citromhéját adok hozzá és habosra keverem.A kihűlt tortát ketté -vágom és megkenem a krémmel.A tetejét és oldalát is bevonom vele és kidiszítem.
A diszítéshez:1evkanál kakaót,2 evkanál porcukort 1 evkanál forró vizzel elkeverek simára és tortadiszítőbe téve különböző írásokat,mintákat készíthetünk vele.


