Hozzávalók:
4 tojás,
10 dkg puha vaj,
fél mk őrölt feketebors,
fél ek vágott petrezselyemzöld (lehet szárított is)
*
Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük az 1l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényben.
A vajat, borsot, petrezselymet beletesszük a Magas Turbó Aprítóba, amibe előzőleg a kés betétet helyeztük bele. Megpucoljuk a tojásokat és azt is a Turbó Aprítóba tesszük. A zsinór segítségével 5-10 húzással jól felaprítjuk a hozzávalókat.
Ezután kiveszem a késbetétet a Turbó Aprítóból és beteszem a keverő lapát betétet. 3 – 5 húzással krémesre keverem a szendvicskrémemet.
Kicsi, 4,5 dl-es Kristály Tálkába teszem a tojáskrémet.
A maradék krémet hűtőben tárolom, a tetejével lezárt Kristály Tálkában.
Pirított kenyérrel vagy friss házi készítésű kenyérrel kínálom, fogyasztom.
Kenyér recept:http://www.receptlap.hu/recept/bio_feherkenyer_2385
Elkészítéshez javasolt Tupperware termékek:
1l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedény
Magas Turbó Aprító
Kristály Tálka Tetővel