Hozzávalók:
Elkészítése:
3 db csirkemell filé, 1 kg burgonya, 3 db zsemle, (vagy 2 szelet kenyér,) 0,5 l tej, 2 db tojás, 8 szelet lapkasajt, fűszerpaprika, ételízesítő, szerecsendió, ízlés szerint, 1cs petrezselyemzöld, olivaolaj, 3 gerezd fokhagyma, grillfűszer, só, bors ízlés szerint,
Én mot a töltelékbe tettem 2 db csirkemájat is, és a burgonyára 35 dkg brokolitot!
*
Elkészítés:
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, hasábokra vágjuk. Egy tepsibe terítjük, sózzuk, borsozzuk, és olajjal meglocsoljuk úgy, hogy egyenletesen érje mindenhol.
A zsemléket beáztatjuk a tejbe, majd ha megpuhult kinyomkodjuk és hozzáadjuk az egész tojást, az összevágott petrezselyem zöldet, a zúzott fokhagymát, és a pirospaprikát. Reszelt szerecsendióval és sóval ízesítjük. Majd összegyúrjuk, és gombócokat formálunk belőle.
A húsokat kiklopfoljuk, ízlés szerint fűszerezzük, a hússzeletekre 1-1 gombócot teszünk, majd rárakjuk a burgonya hasábokra és sülni a sütőbe tesszük, 40 percig lefedve pároljuk. Mielőtt teljesen megsülne, minden hússzeletre teszünk 1-1 szelet sajtot, és a sütőben rápirítjuk
Egytálételnek könnyű és finom 90 perc alatt elkészül, savanyúságot adok hozzá.