Egyszerű tejfölös zöldbableves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Andi80

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Könnyű

Egyszerű tejfölös zöldbableves

Recept leírás:

Hozzávalók:

*1 kg zöldbab
*1 ek házi ételízesítő (vagy 1 leveskocka)
*1 tk só
*2 ek liszt
*2 ek olaj
*1 tk őrölt pirospaprika
*2 dl tejföl

*

Elkészítés:

A zöldbabot alaposan megmossuk, két végét levágjuk és csíkokra szeljük.
Ha fagyasztottat használunk, nem szükséges kiolvasztani.
Egy fazékban feltesszük főni, sózzuk és beledobjuk a leveskockát.
Amikor már puha a bab, akkor az olajon megpirítjuk a lisztet, lehúzzuk a tűzről és kevéske vízzel (kb 0, 5 dl) hígítjuk, folyamatos kavargatás mellett, majd mehet bele a pirospaprika, végül a tejföl.
A meleg leves léből merünk bele pár kanállal, elkeverjük (hogy ne csomósodjon be a leves), és a levest kavargatva beleengedjük.
Hagyjuk felforrni.

Egyszerű tejfölös zöldbableves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Egyszerű tejfölös zöldbableves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!