Egyszerű krumplileves debreceni kolbásszal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Egyszerű krumplileves debreceni kolbásszal

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

60 dkg krumpli(pucolva, tisztán mérve)
2 pár debreceni kolbász
1 tk. köménymag
1 csapott ek. pirospaprika (nálam csípős volt)
zeller zöld

bors
1 ek.  zsír
1 ek. liszt

*

Elkészítés:

A krumplit kockára vágom, felteszem a kolbásszal főni. Hozzáteszem a köménymagot, sózom, borsozom és a zeller zöldet is beleteszem. Amikor megfőtt  a krumpli és a kolbász, a zsírból, lisztből világos rántást készítek, a tűzről levéve hozzáteszem a pirospaprikát, elkeverem, majd  felengedem hideg vízzel és szűrőn át a leveshez öntöm, jól összeforralom. Ha kell még fűszerezem. Másodikként a kolbászt fogyasztjuk, tormával, mustárral.
Blogomon is megtaláltok: http://pkrumpli.blogspot.hu/2015/11/hagyomanyos-brassoi.html

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Egyszerű krumplileves debreceni kolbásszal