Hozzávalók:
60 dkg krumpli(pucolva, tisztán mérve)
2 pár debreceni kolbász
1 tk. köménymag
1 csapott ek. pirospaprika (nálam csípős volt)
zeller zöld
só
bors
1 ek. zsír
1 ek. liszt
*
Elkészítés:
A krumplit kockára vágom, felteszem a kolbásszal főni. Hozzáteszem a köménymagot, sózom, borsozom és a zeller zöldet is beleteszem. Amikor megfőtt a krumpli és a kolbász, a zsírból, lisztből világos rántást készítek, a tűzről levéve hozzáteszem a pirospaprikát, elkeverem, majd felengedem hideg vízzel és szűrőn át a leveshez öntöm, jól összeforralom. Ha kell még fűszerezem. Másodikként a kolbászt fogyasztjuk, tormával, mustárral.
Blogomon is megtaláltok: http://pkrumpli.blogspot.hu/2015/11/hagyomanyos-brassoi.html