Hozzávalók:
*3 púpos ek liszt
*2-3 ek olaj
*2 púpos ek köménymag egészben
*0,5 kk só
*1 csipet bors
*1 csapott kk őrölt köménymag
*1 kk házi ételízesítő (esetleg 0,5 leveskocka)
*9 dl víz
*2 kisebb szelet kenyér
*
Elkészítés:
Az egész köménymagot 2 dl vízben felfőzzük.
A lisztet egy kisebb fazékban az olajjal csomómentesre keverjük, kis lángon világosra pirítjuk.
Lehúzzuk a tűzről, majd fokozatosan beleszűrjük a köménymagos főzetet, plusz még kb.
7 dl vizet, közben állandóan kavargatjuk, hogy ne maradjon csomós.
Visszatesszük a lángra és ízesítjük sóval, borssal, őrölt köménymaggal, házi ételízesítővel (esetleg leveskockával).
Közben a kenyereket egész apró kockára, darabokra vágjuk és egy tepsibe rakva 200 fokosra előmelegített sütőben 5-6 perc alatt kicsit megpirítjuk.
A levest melegen, a pirított kenyérkockákkal kínáljuk.


