Hozzávalók:
40 dkg reszelt alma …40 dkg cukor…..40 dkg liszt ..4 egész tojás…kis kanál szódabikarbóna ….vagy 1 sütőpor….fahéj ( a lényeg az hogy minden egyensúlyba legyen …lehet mindenből kevesebb vagy több csak akor ha pl.30dkg az alma a többi is annyi legyen) tetejére magdalt dió
*
Elkészítés:
a cukrot kikavarjuk fehéredésig az egész tojásokkal ,az álmát lereszeljük a nagy lyuku reszelővel és belekeverjük a fahéjjat.( nem kell kicsavarni )..a lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát …( vagy 1 csomag sütőport) és az egészet összekeverjük .A tepsibe sütőpapirt teszünk és bele öntjük a masszát .A tetejére lehet darabos diót szórni …..kb. 30 percig sütjük ……tüpróbával bizonyosodhatunk meg hogy meg sült e már a sütink !!!