Hozzávalók:
4 tojás
150 g porcukor
1 citrom leve és héja
4 ek forró víz
200 g liszt
1 cs sütőpor
1 vaniliás puding fél liter tejben
1 doboz barackkonzerv
1 csomag tortazselé
(tejszinhab, de nem muszáj)
*
Elkészítés:
A tojássárgákat a porcukorral, citrommal és a forró vízzel jól összekeverjük, majd beletesszük a sütőporral elkevert lisztet, végül a fehérjéből vert habot is óvatosan beleforgatjuk.
Egy 28 cm átmérőjű gyümölcstorta formát jó alaposan kivajazunk vagy zsirozunk, (a magarinnak nem elég a zsirtartalma), kilisztezünk, és 180 fokra előmelegitett sütőben 30 percig sütjük a tésztát.
A formában hagyjuk kihűlni, majd egy tálcára boritjuk és mehet rá a puding.
Ha egy kicsit dermedt, mehetnek rá a gyümölcsök, és bevonjuk zselatinnal.
Én még tejszinhabbal is diszitettem, de izletesebbé is tette a tortát.
Jó étvágyat kivánok!