Hozzávalók:
2nagyobb krumpli ( kb 50 dkg)
1 sargarepa kozepes vagy nagyobb meretu izles szerint
1/2 paradicsom
1/2 hagyma
So izles szerint
5-6 szal petrezselyem aprora vagva
Kb 1 liter viz
Rantashoz: liszt,pirospaprika,olaj
Diszites: tejfol,petrezselyem
*
Elkészítés:
A megtisztitott krumplit es a repat aprobb kockara vagjuk ( 0,5-1 cm- es kockara kb),majd labasba tesszuk es hozzaadom a paradicsomot es az egesz hagymat,felengedjuk kb 1 liter vizzel.Izesitjuk soval,lefedjuk es majdnem keszre fozzuk.Mikor a zoldsegek mar majdnem keszre fottek elkeszitjuk a rantast: 2 ek olajba tegyunk 1 ek lisztet,kicsit piritsuk meg,majd a gazrol leveve adjuk hozza a pirospaprikat 1-2 kk- nyit. Az elkeszult rantast adjuk a leveshez.Par percig fozzuk ossze az izeket ,majd az aprora vagott petrezselymet szorjuk a levesbe es tovabbi 1-2 percet fozzuk.Talalasnal tegyunk keves tejfolt a tetejere es petrezselyemmel diszithetjuk