Hozzávalók:
1kg BL80 liszt,4 dkg élesztő,1 kiskanál cukor 2 dkg só,4dkg zsiradék (disznó vagy csibe,vagy olaj),5-6dl viz amennyit fel vesz,2 evő kanál krumpliliszt.
*
Elkészítés:
A lisztet dagasztó tálba teszem.
közepébe mélyedést készitek, belemorzsolom az élesztőt rá szórom a cukrot egykevés meleg vizzel összekeverem, és hagyom kelni.
Mikor meg kelt az élesztő, hozzá adom a sót a zsiradékot, a krumplilisztet, és jól kezelhető tésztát készitek.
35-40 perc múlva át dagasztom, és várok még 20 percet.
Kacsasütőt kibélelem sütőpapirral a sütőt 220 fokra kapcsolom, A tésztát lisztezett deszkára boritom, kenyeret formálok, és a hajtással lefelé a kacsasütőbe helyezem.
Ha megkelt bevágom a tetejét lespriccelem, és a sütőbe helyezem.
30 perc után 180 fokra csökkentem a fokot és még 30percig sütöm.
Ha kész jól lespriccelem, és hagyom hülni.