Hozzávalók:
1 db egész csirke
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db karalábé
0.5 db zeller
1 db paprika
1 db paradicsom
1 szál zellerzöld
1 csokor petrezselyemzöld
10 szem fekete bors
2 tk ételízesítő
ízlés szerint só
10 dkg leves tészta
*
Elkészítés:
Az egész csirkét feldarabolom, a combot, mellét nem használom, a többit hideg vízben, 1 tk.
sóval felteszem főni.
Ha felforrt, a habját leszedem.
Közben megtisztítom és felaprítom a zöldségeket, majd hozzáadom a felforrt leveshez, a paprikával, paradicsommal, fokhagymával, vöröshagymával, szemes borssal, ételízesítővel és zellerzölddel együtt.
Ha újból megforrt a leves, mérsékelem a tüzet alatta, és gyöngyöző forrással, 60 perc alatt készre főzöm.
Ha elkészült, leszűröm a levest, a zöldségeket és a főtt húst külön tálalom.
Levesbetétnek cérnametéltet főztem mellé.
http://gyermekkoromizei.
blogspot.
hu/2015/03/egyszeru-csirke-husleves.
html