Hozzávalók:
Tészta: 5 tojás
5 e.k. cukor
5 e.k. liszt
2 púpozott e.k. kakaó por
1m. k. sütőpor
Krém: 1 csomag
3 dcl tej
5 dkg vaj
5 e.k.cukor
2drb. banán
2,5 dcl tejszin (kemény habnak felverni)
1e. k kakaópor a tetejére
*
Elkészítés:
Piskóta tortalap:
A tojások sárgáját habosra verem a cukorral, hozzá keverem a lisztet benne a sütőporral, és a kakaóval.
Tojások fehérjét felverem kemény habnak, és óvatosan hozzá keverem a kakaós masszához.
Kivajazott,lisztezett torta formában előmelegített sütőben 200 fokon készre sütöm.
Krém:
A pudingot elkeverem 1dcl tejben .
A maradék tejhez hozzáadom a cukrot és felforralom ,
és megfőzöm benne a tejben elkevert pudingot .
Amikor teljesen kihűlt hozzáadom a vajat egy darabolt banánt és jól kikeverem.
A torta lapot ketté vágom és megtöltöm a krém felével a másik felét pedig a torta tetejére a maradékkal pedig bevonom az oldalát.
Kakaóval pedig leszórom a tetejét. Banán karikákkal ,tejszínhabbal diszítem.
