Hozzávalók:
40dkg kenyérliszt /vagy jó minőségű fehérliszt/,
2dl langyosvíz,
0,5dl tej,
1púpos teáskanál só,
2ek olaj,
2ek burgonyapehely /elhagyható/,
2dkg friss élesztő
*
Elkészítés:
Az élesztőt 1 kockacukorral felfuttatjuk a tejben.
Az olaj kivételével az összes hozzávalót egy tálba mérjük,
hozzáadjuk az élesztőt és jól összedolgozzuk.
Utoljára az olajjal is jól bedagasztjuk,és duplájára kelesztjük.
3 egyenlő részre osztjuk,bagettre formázzuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk,és 30 percig kelesztjük.
Tetejét egy pengével,vagy szikével bevagdossuk,langyos vízzel megpermetezzük.
Az egészet egy nagy méretű sütőzacskóba tesszük,200 fokra melegített sütőbe toljuk,és 30 percig sütjük.
Ha kisült vízzel lekenjük és kihűtjük.