Egyszer kelt fánk (Gluténmentes)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

90

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

15 dkg Schar mix B liszt
15 dkg Nutri Free mix per Pane liszt
2 db tojássárgája
3 dkg olvasztott vaj
1,2-1,5 dl tej
20 ml rum
1 mk só
1 ek porcukor (eritrit)
1 db bio citrom reszelt héja
2,5 dkg friss élesztő

*

Elkészítés:

1 dl tejben 1 tk cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A hozzávalókat, a vaj kivételével, egy tálba tesszük.
Jól kidolgozzuk, a végén az olvasztott vajat is hozzádolgozzuk.
60 percig kelesztjük, majd lisztezett deszkára borítjuk.
Ujjnyi vastagra elegyengetjük, kiszaggatjuk, és letakarva pihentetjük 30 percig, majd közepesen forró olajban megsütjük.
Sütés előtt a közepét benyomjuk, ez kerül alulra, és fedő alatt sütjük, majd a másik oldalát már fedő nélkül.
Papírtörlőre szedjük, porcukorral meghintjük.
A lyukakba lekvárt vagy nutellát is tehetünk.