Hozzávalók:
Tészta:
1 és ¾ csésze liszt
1,5 kávéskanál sütőpor
fél kávéskanál só
fél kávéskanál szerecsendió
¾ csésze cukor
1 tojás
1/3-ad csésze olaj
fél csésze tej
Tetejéhez:
¾ csésze cukor
1 kávéskanál fahéj
¼ kávéskanál szerecsendió
fél csésze olvasztott vaj
*
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A Konyhaművész Pro Tálban habosra keverjük a cukrot a tojással és az olajjal.
A lisztet összekeverjük egy Új Hullám Tányérban a sütőporral, a sóval és a szerecsendióval. A lisztes keveréket kicsinyenként a cukros masszához adagoljuk felváltva a tejjel.
A tésztát átöntjük a tésztaadagolóba és a muffin formákat ¾ részig megtöltjük.
Tűpróbáig sütjük, ez kb. 20-25 perc.
Közben összekeverjük a cukrot a szerecsendióval és a fahéjjal.
A vajat megolvasztjuk és sütés után azonnal az olvasztott vajba mártjuk a muffinokat, majd az illatos cukorba.