Egyben sült sertéscomb kumpliágyon, római tálban

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

180

Nehézség

Könnyű

Egyben sült sertéscomb kumpliágyon, római tálban

Recept leírás:

Hozzávalók:

1,3 kg sertéscomb egyben
2  fej fokhagyma
3 fej vöröshagyma
sertés fűszerkeverék

bors
krumpli fűszerkeverék
1  kg krumpli
1 dl olívaolaj

*

Elkészítés:

A húst enyhén besóztam, és vastagon bekentem a olívaolajban elkevert fűszerkeverékkel, amibe 5 gerezd fokhagymát is daraboltam és tettem még hozzá kevés borsot. Így állt a hús két órán át. A krumplit nagy hasábokra vágtam, a római tál aljára raktam, közé a vöröshagymákat,  darabolva, megszórtam a krumpli fűszerkeverékkel, ráfektettem a bepácolt húst. Éles késsel zsebeket  hasítottam bele, és fokhagyma gerezdeket tettem a résekbe. Sütőbe tettem és közepes hőmérsékleten 3 órán át sütöttem. Félidőben megfordítottam a tálat.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Egyben sült sertéscomb kumpliágyon, római tálban

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!