Hozzávalók:
1,3 kg sertéscomb egyben
2 fej fokhagyma
3 fej vöröshagyma
sertés fűszerkeverék
só
bors
krumpli fűszerkeverék
1 kg krumpli
1 dl olívaolaj
*
Elkészítés:
A húst enyhén besóztam, és vastagon bekentem a olívaolajban elkevert fűszerkeverékkel, amibe 5 gerezd fokhagymát is daraboltam és tettem még hozzá kevés borsot. Így állt a hús két órán át. A krumplit nagy hasábokra vágtam, a római tál aljára raktam, közé a vöröshagymákat, darabolva, megszórtam a krumpli fűszerkeverékkel, ráfektettem a bepácolt húst. Éles késsel zsebeket hasítottam bele, és fokhagyma gerezdeket tettem a résekbe. Sütőbe tettem és közepes hőmérsékleten 3 órán át sütöttem. Félidőben megfordítottam a tálat.