Hozzávalók:
1 egész nyúl
füstölt szalonna
2 ágacska friss rozmaring
1 piros kaliforniai paprika
1 nagy fel hagyma
2-3 nagyobb gerezd fokhagyma
1.5 kg burgonya
só
bors
vegeta
*
Elkészítés:
A nyulat megmosom, leszárítom, megtűzdelem szalonnával, majd kívül-belül sózom, borsozom vegetázom.
A krumplit megpucolom, hasábokra vágva, az előzőleg 30 percre hidegvízben áztatott Pataki tálba teszem. Fűszerezem, sóval, borssal, vegetával. Jól összekeverem, hogy a fűszer minden szeletre eljusson.
A krumpli tetejére szeletelem a hagymát.
Apró kockára vagdalom a paprikát, rászórom a hagymára.
A fűszerezett, tűzdelt nyulat erre az ágyra fektetem.
A rozmaring ágakat két oldalára teszem.
A nyúlra terítek még szalonna szeleteket és szeletelt fokhagymát
Készre sütöm.
A Pataki-tál tetejét nem kell levenni, úgy is szépen meg fog pirulni a nyúl.