Hozzávalók:
1 db pecsenyekacsa
5 dkg Grill por..
1 k.kanál köménymag
1 k.k majoránna
2 cikk fokhagyma
1 fej lila káposzta
5 dkg szalonna
1/2 dcl olaj
3 hagyma,1 dcl ecet,2 e.kanál kr.cukor,1 k.k köménymag.
*
Elkészítés:
A kacsát előtte este kintről-bentről jól befűszerezzük.
Másnap sütőfóliába helyezzük és 150 C 120 percig sütjük egészben.
Knédlivel és lila káposztából készült dinszteltkáposztával tálaljuk.
A káposztát a következő képpen készítem:
A szalonnát kipírítom és rávágok apróra 3 közepes hagymát,majd ráteszem a káposztát,megsózom,köményt teszek rá.1 dcl ecetet és 2 evő kanál kristály cukrot karamelizálok a Wook szélén,majd összekeverem.
Knédlivel tálalom!!