Hozzávalók:
1 kg sertéscomb
8 nagy gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
3 szelet kenyér
1 tojás
só, bors, pirospaprika, izélés szerint
6 főtt tojás
zsemlemorzsa
1 tojássárga a kenéshez
25 dkg zsír a sütéshez
*
Elkészítés:
A húst ledarálom a fokhagymával, vöröshagymával együtt. Hozzáteszem a beáztatott és jól kinyomkodott kenyeret, 1 egész tojást, sót, borsot, pirospaprikát, jól összedolgozom.
Egy morzsával megszórt deszkára terítem a húsmasszát, egyenletesen eloszlatom, közepébe rakom a főtt tojásokat. A főtt tojások végeit levágom, így nem csúsznak el egymástól, szépen összeilleszkednek.
Feltekerem a húsmasszát, végeit benyomkodom és úgy teszem a tepsibe, hogy az összeillesztés kerüljön alulra. Egy felvert tojássárgával lekenem.
A zsírt tepsibe teszem, majd ráteszem a húst. Közepes hőmérsékleten sütöm és időnként meglocsolgatom a zsírjával. 1 óra 20 percig sütöm, amikor kész, várok, amíg kicsit hűl, utána szeletelem.
Krumplipürét csináltam hozzá, és savanyúság, vagy saláta mindenképp kell mellé.