Egy tál Dödölle

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Haladó

Egy tál Dödölle

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
·         1 kg burgonya
·         30 dkg  liszt
·         2 tk só
·         2 nagy fej hagyma
·         2 evk zsír

*

Elkészítés:

Elkészítés:
A krumplit megpucolom, felkarikázom, és annyi sós vízben teszem fel főni, ami éppen ellepi. Amíg fő, 2  nagy fej hagymát felkockázok, és zsíron pirosra sütöm. Előkészítek egy jénait vagy tepsit.
Amikor a krumpli megfőtt, nyeles krumplinyomóval összetöröm a lábosban a VÍZZEL EGYÜTT!, majd annyi lisztet adok hozzá, hogy a robotgép kézi dagasztójával keverve szinte csirízszerű legyen. Így kevergetve, puffog még tíz percet, akkor le lehet zárni alatta a tüzet. Egy evőkanalat a zsíros hagymába mártok, a másikkal megnyomkodom hagymás zsírral a tetejét, és kis tojás alakú halmokat szaggatok a jénaiba. maradék hagymás zsírral  meglocsolom, és betolom a sütőbe. 25-30 percig sütöm  .
Megjegyzés:
Önálló ételként tejföllel  tálaljuk  ,de köretként is kiváló  pörköltekhez  .
A legismertebb ősi burgonyaétel a dödölle, melyre nemcsak az idősek gondolnak nosztalgiával, de ma is főzik, és fiatalok is szívesen fogyasztják. Sok hagyományőrző vendéglő ételkínálatában ma is sikerrel szerepel.

Egy tál Dödölle

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Egy tál Dödölle