Hozzávalók:
1 kg kékcse vagy galamb gomba.
15 dkg Ráma vaj.
Fűszerek: vegeta,bors,majoránna,piros paprika,
fokhagymapor.
Kukoricakása:
1/4 kg kukorica liszt
1/2 l tej
4 evő kanál sima liszt,
só
*
Elkészítés:
A gombát megpucolni /a tetejéről a színes hártyát lehúzni/
2-4 felé felvágni./ez most a fagyasztóból készült/
Jól megmosni -Betenni pici olajon a sütőbe ,/pici só./
KB.20 perc múlva leönteni róla a vizet ha sok lenne rajta.
250C-on KB.45 perc…közben kavargattni kell…
Rátenni a vajat,fűszereket és addig sütni,amíg kezd pirulni!!
Szerintem jobb ,mint a borjú pörkölt!!!!
Kukoricakása:
Felforralni a tejet ,hozzáadni 1 kanálka Rámát pici sót és a kukorica lisztet.
Ha kezd putyogni a tetejére rászórni a lisztet.
Gyorsan kavargatni,hogy ne legyen csomós.
Ebből készítettem a kosarat.
Majonézzel díszítettem…és pirosarannyal…