Egres hab

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi64

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

5

Nehézség

Könnyű

Egres hab

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 dl egres
2×4 ek. nádcukor
4 egész tojás

*

Elkészítés:

Az egrest megmossuk, lecsípkedjük a szárát és a virágmaradványát. Az 1l-es Mesterszakács Nyeles főzőedénybe tesszük. Ráteszünk 4 kanál nádcukrot és annyi vizet, hogy éppen csak ellepje. Felforraljuk, forrástól számítva 1 percig főzzük.
Közben a tojásokat beleütjük a Gyorskeverőbe, hozzáadjuk a másik 4 kanál nádcukrot és jó habosra keverjük.
Átöntjük egy 2l-es Kristály tálba. Mégegyszer a Mesterfogás kézi habverővel átkeverjük.
Hozzáöntjük a forró egrest. Összevegyítjük és hagyjuk kihűlni, majd a Kristály tálat lezárjuk a tetejével és a kész egres habot hűtőbe tesszük.
TW Kristály kehelyben tálaljuk.
Ajánlott Tupperware termékek:
Gyorskeverő
Mesterfogás habverő
Konyhai előkészítő kés
Mérőpohár
1l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedény
Kristály kehely

Egres hab

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Egres hab

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!