Hozzávalók:
50 dkg édesburgonya (kb. 2 db)
1 db tojás
15 dkg liszt
só
bors
1 marék petrezselyem
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
*
Elkészítés:
Az édesburgonyát meghámozzuk, megmossuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk és fél órán át állni hagyjuk. Utána jól kinyomkodjuk, hozzákeverjük a lisztet, a tojást, az összezúzott fokhagymát,az apróra vágott vöröshagymát borsozzuk, és beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet és alaposan összedolgozzuk.
A masszából lapos korongokat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük 25 perc 190 fokon pirosra sütjük. Tálalhatjuk mártogatóssal, vagy friss salátával is.Bár húsok mellé is megállja a helyét.
Főtt maradék édes burgonyát sem dobjuk ki kicsivel több liszttel ugyanígy elkészíthető.Jó étvágyat hozzá.