Édes, sós hájas sütemény

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Arenka

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

120

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Haladó

Édes, sós hájas sütemény

Recept leírás:

Hozzávalók:

Baloghné Terike receptje alapján.
70 dkg liszt
30 dkg darált háj
3 evőkanál ecet
2 tojássárgája
2 dkg só
5 dkg porcukor
2 dl langyos víz
2 evőkanál tejföl
5  dkg mák
5dkg porcukor
2 evőkanál baracklekvár
5 dkg reszelt sajt.

*

Elkészítés:

A hájat az ecettel alaposan kidolgozzuk.A liszmennyiségből 25dkg lisztet a hájjal  eldolgozunk, téglatest alakúra formázzuk,  hideg helyre tesszük.
A maradék lisztből a tojással, a tejföllel,a sóval és a cukorral rétestésta keménységű tésztát készítün.15 percig pihentetjük, majd vékonyra nyújtjuk.Belehajtogatjuk a  lisztes hájat, feltekerjük.Hideg helyre visszük.Összesen 4-szer nyújtjuk, tekerjük.Közben fél órát pihentetjük./Hajtogatni is lehet/.
Négyszög alakúra nyújtjuk a tésztát, tölteléket teszünk a közepébe, óvatosan ráhajtjuk./Nem nyomjuk rá a tésztát!/Megkenjük tojásfehérjével, a palackkal működő gázzal a középső rácson 25 perc alatt sült meg 1 adag.
A megmaradt széleket még vékonyabbra elnyújtottam, megkentem tojásfehérjével, fél kk sőt szórtam rá, meghintettem reszelt sajttal, ráhelyeztem a másik maradák tésztát, megkentem tojásfehérjével, sóztam, sajttal hintettem meg, csíkokat vágtam, sütöttem.

Édes, sós  hájas sütemény

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Édes, sós hájas sütemény

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!