Hozzávalók:
2 kg szilva ,
Szegfűszeg , szekgfűbors ,fekete szemes bors , cukor , almaecet , darabos fahéj
*
Elkészítés:
A szilvát meg mossuk és félbe vágjuk.
1.
4l vízet fel teszünk forralni, bele tesszünk 15 -20 dkg cukrot.
Mikor fel forr hozzá adjuk a fűszereket.
én üvegenként 4-4 szemet tettem ( 8 üveggel lett ) 2 db kb 4 cm fahéjat 7 -8 evő kanál alma ecetet tettem hozzá nekem így ízlett.
KB 5-6 percig forraltam majd hagytam ki hűlni.
Közben a kettévágott szilvákat ki forrázott üvegekbe raktam.
Rá öntöttem a kihűlt fűszeres lét és pici nátrium benzoátot hozzá adva le csavaroztam és ment a téli pihenő helyére.
Télen szaftos sült húsokhoz fogyasztjuk.
Ezt a szilva be rakást egyik ismerősömnél láttam több alkalommal.
Most rá szántam magam és el készítettem.
Szerintem nem fogok benne csalódni már az el készített fűszeres lé nagyon finom.
A fűszereket mindenki saját szája íze szerint növelheti vagy csökkenthei.