Édes-savanyú hús, sok zöldséggel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Édes-savanyú hús, sok zöldséggel

Édes-savanyú hús, sok zöldséggel

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

2 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 szál vékony sárgarépa,
1/4 kínai kel, (csak a húsosabb része)
1/2 karalábé,
2 db zöldpaprika,
1 nagyobb paradicsom,
1 evőkanál szójaszósz,
kevés só,
1 kávéskanál őrölt gyömbér,
csipet őrölt koriander,
1 kiskanál csilipehely,
1 evőkanál házi darált sós paprika (enyhén csípős)
1 evőkanál szorbit (cukor)
2 evőkanál almaecet,
20 dkg előfőzött sertés, pulyka, vagy csirkehús felcsíkozva,
1 evőkanál, étkezési keményítő.
125 g. rizstészta, vagy spagetti.

*

Elkészítés:

A húst előfőztem, csíkokra vágtam.
A sárgarépa kivételével, mindent más zöldséget is csíkokra vágtam.
Kevés olajon megpirítottam a hagymát, majd a fokhagymát.
Hozzáadtam a sárgarépát, kicsivel később a zöldpaprikát, és felöntöttem kevés hús alaplével, amit a hús előfőzésével nyertem, majd megfűszereztem.
( só, gyömbér, csilipehely, enyhén sípős darált sós paprika, őrölt koriander, szójaszósz került hozzá.
) Röviddel ezek után a serpenyőbe ( wokba ) került a csíkozott karalábé, a kínai kel, és a darabolt paradicsom is.
Kevés szorbit, (cukorral helyettesíthető) és almaecet is került a serpenyőbe, majd megszórtam némi étkezési keményítővel, ami a sűrűségét biztosította.
Most külön főztem mellé a rizstésztát, sós, szójaolajos vízben, de akár ezt is beletehettem volna a serpenyőbe, ha több alaplevet öntök hozzá.
A tészta, ugyanis 4 perc alatt megfő.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Édes-savanyú hús, sok zöldséggel