Hozzávalók:
Hozzávalók: 4000 g
*
Elkészítés:
Elkészítés: A cukkinit negyedeljük, belsejét kiszedjük, meghámozva kis kockákra vágjuk, tálba tesszük.Aminek zsenge a héja azt rajta hagyjuk . Az ecetet és a vizet elvegyítjük, a cukkinire öntjük, és letakarva egy éjszakán át hűvös helyen tartjuk. Ezután a cukkinit habszedő kanállal kivesszük és lecsöpögtetjük. Az ecetes cukoroldathoz a cukrot felforraljuk az ecettel, vízzel, szegfűszeggel, borssal, babérlevéllel, fokhagymával és a csilivel. A cukkinit adagonként kb. 5 perc alatt üvegesre (nem túl puhára) pároljuk benne, majd az előkészített üvegekbe tesszük. A levet újra felforraljuk, majd levesszük a tűzhelyről, és belekeverjük a tartósítószert. Átszűrve, az üvegeket peremig töltve, azonnal a cukkinire öntjük. Ezután mindegyiket lezárjuk és tetejükre fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.