Hozzávalók:
18 tekercshez:
1 csomag Tante Fanny friss rétestészta 200g
250g hosszúszemű rizs
1/2 l tej
50g cukor
40g vaj
60g mazsola
fahéjrúd
vaníliáscukor
egy citrom reszelt héja és facsart leve
vaj vagy margarin a kenéshez
*
Elkészítés:
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Sütési idő:
Alsó-/felső melegítés: 180 °C, 12 perc
Légkeveréses sütő: 170 °C
A Tante Fanny rétestésztát a csomagoláson lévő útmutató szerint készítse elő.
A sütőt 180 °C-ra melegítse elő.
A rizst egy szűrő segítségével folyóvíz alatt öblítse le. A tejhez adja hozzá a rizst, cukrot, vaníliáscukrot, fahéjat és a reszelt citromhéjat, majd főzze puhára. Ha kihűlt, adja hozzá a mazsolát, citromlevet és a vajat.
A réteslapokat kenje meg az olvasztott vajjal vagy margarinnal, és a tésztát vágja 3 egyforma széles csíkra. A tölteléket helyezze a tésztacsíkok aljára, és tekerje fel.
A rizsrolókat helyezze a sütőpapírra a varrattal lefele. Kenje meg az olvasztott vajjal.
Előmelegített sütőben kb. 12 percig süsse.