Édes mézes diós puszedli

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Haladó

Édes mézes diós puszedli

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
3 tojás sárgája
1 egész tojás
15 dkg porcukor
3 tk. mézeskalács fűszerkeverék
5 ek. tejföl
25 dkg méz
5 dkg zsír (vagy 8 dkg vaj)
60 dkg liszt
2 tk. szódabikarbóna
Töltelék
15 dkg dió darálva
10dkg cukor
4 evőkanál  lekvár
Máz:
100 g csokoládé ,tortabevonó

*

Elkészítés:

A mézet és a zsírt (vajat) összeolvasztom. Egy tálban alaposan elkeverem a tojássárgáját, az egész tojást, a porcukrot, a mézes fűszert és a tejfölt. Ezután hozzáadom a mézet. A lisztet alaposan elkeverem a szódabikarbónával, majd ráöntöm a folyékony hozzávalókat és egy fakanállal jól elkeverem. A tálat egy fóliával le fedem és másnapig hűtőbe teszem.
Vizes kézzel teáskanálnyi darabokat veszek ki a masszából, golyót formázok belőle.
Ezek a puszedlik most tölteléket is kaptak, amihez 15 dkg diót, 10 dkg cukrot, 4 evőkanál  lekvárt raktam A golyók közepébe mélyedést készítettem, ide töltöttem a diós masszát, majd jól körbezártam.
Sütőpapírral bélelt tepsire ültetem őket, egymástól kellő távolságra, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 9-10 perc alatt készre sütöm.
Míg sülnek a  puszedlik ,megolvasztom a csokoládét  .
A kihűlt puszedliket olvasztott csokoládéba mártom. Tetejére apró díszítőcukrot szórok, vagy a mézeskalács írókájával, díszítem.
50 db lesz belőle

Édes mézes diós puszedli

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Édes mézes diós puszedli

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!