Édes-krémes rakott rizs:

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

50

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Édes-krémes rakott rizs:

Recept leírás:

Hozzávalók:

20 dkg megmosott rizs,3 dl víz, 6 dl tej,5 dkg kókusz reszelék,1 vaniliás cukor,5 dkg cukor,30 dkg barack befőtt,vagy friss hámozott barack.
Krémhez: 2 x
Diszítéshej tejszínhab,friss gyümölcs,vagy kompót, kókuszreszelék.
1 kuglóf forma,és folpakk a béleléshez.

*

Elkészítés:

A rizst fel teszem főni a 3dl vízzel ha elfőtte a vízet félre húzom.Majd fel teszem a 6 dl tejet forrni 5dkg cukorral,vaniliás cuk.-kal,és az 5 dkg kókusz reszelékkel,ha meg forrt a tej a rizshez adom elkeverem és lefedve készre főzöm,és lefedve 20-percig állni hagyom. majd ki szedem egy tálba és kihűtőm hidegre.És az apróra szeletelt lecsöpögtettet barackot bele keverem.
Ezután elkészítem a a krémhez a megadott hozzávalókkal a puding krémet,ha kész teljesen kihűtöm.
Kibélelt kuglóf formába teszem a kihűlt rizs három negyedét és jól belenyomkodom,majd a kihűlt csoki pudingot,erre a puncsosat,és a maradék rizst egyenletesen rá kenem.
Hűtő szekrénybe teszem 1-órát s utánna üveg tálba vagy torta tartóra borítom lehuzom a folpakkot és gyümölcssel egyenletesen befedem,erre pedig  tejszínhabot nyomok,és kókusz reszelékkel meg szórom.
Én habtejszínt használtam 2 dl,keményre fel vertem és habzsákba tettem úgy diszítettem.
Ugyan ugy szeleteljük mint a tortát…

Édes-krémes rakott rizs:

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Édes-krémes rakott rizs:

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!