Ecetes uborka befőzőautomatával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi64

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Ecetes uborka befőzőautomatával

Recept leírás:

Hozzávalók:

Savanyúság alaplé
Hozzávalók:
10 bögre víz
1,5 bögre 10%-os ecet
2 bögre cukor
10 dkg jód mentes só
Elkészítés:
A hozzávalókat hidegen összekeverjük és kész is van.
Ecetes uborka
Uborka, jól megmosva
alaplé
Üvegenként (7,2 dl):
1 db babérlevél
2 mk mustármag
1/2 mk egész bors
1 szál kapor
1 kis szálacska borsikafű (csombor)
1 vékony szelet torma, ha éppen van otthon (opcionális)

*

Elkészítés:

Elkészítés:
A jól kimosott üvegekbe belerakjuk a fűszereket.
Szépen beleállítgatjuk az uborkákat. Az üvegeket a nyakukig töltsük meg.
A felöntőléből is annyit öntsünk, hogy az üveg nyakáig érjen az is.
Lezárjuk az üvegeket a tetővel.
Érdemes fejre állítani pár percre a megtöltött üvegeket, majd visszaforgatáskor megnézni, hogy nem-e folyatnak.
Ha folyat a tető, akkor húzzunk rajta, vagy cseréljük ki.
Berakjuk a megtöltött üvegeket a Befőzőautomatába. Feltöltjük az automatát annyi vízzel, hogy az üvegek min. 3/4-ed részéig érjen a víz.
Ha telerakjuk az automatát, tehát egymásra kerülnek az üvegek, akkor a víz a felső üveg sor 3/4-ed részéig érjen. Így az alsó sorban levő üvegek víz alá fognak kerülni. Ezért is érdemes még automatázás előtt ellenőrizni a tetők záródását.
Rátesszük az automata tetejét.
85 fokon, 30 percig dunsztoljuk az uborkát.
Mikor kész, azonnal kiszedjük a gépből, 5-10 percre fejre állítjuk, majd visszaforgatás után mehetnek a polcra.

Ecetes uborka befőzőautomatával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Ecetes uborka befőzőautomatával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!