Hozzávalók:
10 kg szilva
3,5 l víz
7 dl 10%-os ecet
80 dkg cukor
1 mk őrölt fahéj
1 mk őrölt szegfűszeg
1 cs. Nátrium- Benzoát (Dr. Oetker 8gr-os)
*
Elkészítés:
A szilvát jól megmossuk és az Új Generációs Előkészítő Késsel kettévágjuk, magját eltávolítjuk.
Jól kimosott, kiöblített és KoMiTo Sol Putz-al befújt üvegekbe rakjuk. Az üvegek alját tenyerünkkel többször megütögetjük, hogy minél jobban megtöltődjenek az üvegek.
A vizet, ecetet, cukrot, fűszereket egy lábasban összekeverjük, felforraljuk.
Forrón a szilvára merjük, lezárjuk a KoMiTo Sol Putz-al befújt tetőkkel és fejre állítjuk az üvegeket pár percre.
Ezután ha visszaforgattuk az üvegeinket, szárazdunsztba tesszük, és ott hagyjuk kihűlni.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
10 l-es Giga Kelesztő
Új Generációs Előkészítő Kés
Mesterszakács Főzőedény
Mesterfogás Merőkanál
Mérő – Mix
KoMiTo Sol Putz: Ezüsttartalmú általános gomba és baktériumölő szer.