Hozzávalók:
2kg paprika
só
hideg víz
cukor
10 %-os ecet
1 cs. feloldott Nátrium-benzoát
1 kávés kanál borkén
ízlés szerint fűszerek: mustármag, bors, babér, kapor,
*
Elkészítés:
Ízlés szerinti levet készítünk. Az ecetet a vízzel és a fűszerekkel felforraljuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
A paprikát jól megmossuk, magját kiszedjük és darabokra szeljük,én 4 felé szoktam elvágni. Ha szükséges újra megmossuk, hogy magok ne maradjanak rajta.
Ha a fűszereket nem forraltuk a lével, mint én sem, akkor rászórjuk az üvegben levő paprikára és a tetejére tesszük a tartósítót és a borként is és így öntjük rá a levet.
Üvegekbe rakjuk és a teljesen kihűlt ecetes levet ráöntjük.
Légmentesen zárjuk az üveget és ezt is, mint minden télire eltett savanyúságot, lekvárt stb., 5-10 percre fejre állítjuk, hogy vákuum keletkezzen.
Ezután visszafordítjuk és végleges helyére tesszük a paprikát.