Hozzávalók:
2 kg ponty szelet
1 kg hagyma
só
cukor
egész bors
babérlevél
4,5 l víz
5 dl 10%-os ecet
liszt
6 db tojás
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
A fűszerek Toldi Fűszer termékek:
www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A halszeleteket besózzuk, egy órát hagyjuk állni.
A tojásokat beleütjük a Mix-Fixbe, sózzuk, és jól összerázzuk.
A FrissTorony 3 kis edényébe tesszük a lisztet, tojást és zsemlemorzsát. Bepanírozzuk be a halszeleteket, majd bő olajban kisütjük a Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyőben.
Közben elkészítjükaz ecetes levet.
A vízhez hozzáöntjük az ecetet, ízlés szerint ízesítjük sóval és cukorral, egész borssal és babérlevéllel. Forraljuk fel a 7,5 l-es Mesterszakács Füles Főzőedényünkben.
Míg a hal sül, az ecet pedig forr, a TW Konyhai Késsel megpucoljuk a hagymát úgy, hogy a gyökerét rajta hagyjuk. A Konyhaművész Szeletelővel vékony karikákra szeleteljük a hagymákat, használva a kézvédőt hozzá, amibe a hagymát a gyökere felöli, részen beleszúrjuk.
A 6 literes Kristály Tálba egy sor halat teszünk, erre egy sor hagyma kerül. Így rakosgatjuk felváltva a halat és a hagymát. Záró sorként a tetejére hagyma kerüljön.
A forró ecetes levet a halra öntjük. Hagyjuk hűlni és mikor már beszívott a hal az ecetből, akkor pótoljuk. Mikor készen vagyunk, a tálat a tetejével lezárjuk és pár napig így érleljük az ecetes halunkat.
Javasolt Tupperware termékek:
6 l-es Kristály Tál
TW Konyhai Kés
Mix-Fix
Friss Torony 3 db edénye
Konyhaművész Kézvédős Szeletelő
Mesterszakács 7,5 l-es Füles Főzőedény az ecet forralásához
Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyő a hal sütéséhez
Mindent Bele edények, amiben a só és a cukor és a babérlevél van
Kristály fűszertartó, amiben az egész borsot tartjuk
Óriás Kamracsoda, amiben a hagymát tároljuk