Hozzávalók:
1 fej jégsaláta
10 ek dió
2 nagy kápia
Az öntethez:
2 tojás sárgája
1,5 dl napraforgó olaj
0,5 dl dióolaj (Donum Terrae)
2 kk (igazi) citromlé
2 ek joghurt
2 ek tejföl
2 ek apróra vágott petrezselyem
Só, bors
*
Elkészítés:
A salátát és a paprikát vékonyan felcsíkozzuk, a diót durvára törjük, száraz serpenyőben megpirítjuk.
Az öntethez a tojások sárgáját elkezdjük keverni habverővel, a kétféle olajat cseppenként adjuk hozzá.
Sűrű majonézállagot kell, hogy kapjunk.
Simára keverjük a többi hozzávalóval, beleforgatjuk a saláta és paprikacsíkokat, és 3 ek kivételével a diót.
Ezt tálaláskor szórjuk a saláta tetejére.