Hozzávalók:
4 nagyobb szelet pulykamell
30 dkg erdei csupros gomba
1 fej vöröshagyma
1 csapott ek. pirospaprika
1 ek. zsír
1/2 csokor petrezselyemzöld
1 ek. liszt
1 nagy mozzarella
10 dkg reszelt sajt
2 közepes, vagy egy nagy paradicsom
bors
só
olaj
*
Elkészítés:
A pulykamell szeleteket sózom borsozom, majd lisztbe forgatom, és forró olajon mindkét oldalát szép pirosra(kb.3-3 percig) sütöm.
Ezután tepsibe rakom, alulra teszek pár kanál olajat, amiben sült.
A hagymát kockára vágom, megdinsztelem a zsíron, rászórom a pirospaprikát, ráteszem az előzőleg jól megmosott és forrásban lévő vízben 2-3 percig abált gombát, jól összeforgatom,majd sózom, borsozom, hozzáadom a petrezselyemzöldet, aztán mindig kevés vizet aláöntve párolom, amíg puha lesz, ez kb. 25 perc.
A gombás ragut ráhalmozom a hússzeletekre, arra teszek 2-2 vékony szelet mozzarella sajtot, arra 1-2 karika paradicsomot, végül megszórom reszelt sajttal.
Előmelegített sütőbe teszem, közepes hőfokra és kb. 15-20 percig sütöm, amíg a sajt jól ráolvad és az egész összesül.
Köretnek párolt rizst készítettem mellé, de bármilyen más körettel is finom.