Hozzávalók:
35 dkg liszt
20 dkg cukor
150 ml olaj
150 ml tej
4 tojás
1 ek kakaópor
1 sütőpor
1 ü meggy befőtt vagy más gyümölcs
Krémhez:
7 dl tej
2 cs vaníliás pudingpor
6 ek cukor
20 dkg margarin vagy vaj
tetejére 10 dkg étcsoki
*
Elkészítés:
Régi, kedvenc süteményünk a Dunahullám. Azért is szeretem, mert lehet variálni a gyümölcsökkel és mindig más-más ízt kapunk. Készítettem már meggyel, sárgabarackkal, őszibarackkal, körtével. Nem csak a gyümölcsöket, hanem a tésztát is variálhatjuk. Például alulra rakjuk a sárga tésztát, rá a kakaós tésztát és úgy a gyümölcsöt, vagy a két tészta közé a gyümölcsöt. De így is mutatós, ahogy legutoljára készítettem.
Készítése:
A tojássárgáját a cukorral, az olajjal meg a tejjel habosra keverem, aztán szép lassan hozzáadom a sütőporos lisztet és a pici sóval felvert tojásfehérje habot is.
A kész masszát kettéosztom. Felébe egy jó ek. kakaót szitálok, jól összekavarom, majd sütőpapírral kibélelt (30×38 cm) tepsibe simítom. A sárga tésztát a tetejére simítom és a lecsurgatott, kimagozott meggyet egyenletesen rárakom. Előmelegített sütőben 170 fokon 30-35 percig sütöm.
Közben elkészítem a krémet. A pudingot kevés hideg tejben csomómentesre kikeverem, hozzáöntöm a többi tejhez amit már odatettem a tűzre. Hozzáadom a cukrot és állandó kevergetés közben forrástól kb. 1 percig főzöm. Mikor kész lehúzom a tűzről és belekeverem a margarint. Jó krémesre kikeverem és hűlni hagyom.
Végül a kihűlt krémet a tészta tetejére kenem, majd csokit reszelek rá, vagy csokimázat csurgatok rá.