Hozzávalók:
3 tojás
20 dkg vaj, vagy margarin
20 dkg porcukor
30 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
2 ek. kakaópor
30 dkg meggybefőtt
15 dkg vaj
1/2 cs vaníliás pudingpor
2 cs, vaníliás cukor
2,5 dl tej
20dkg porcukor
kakaópor
*
Elkészítés:
A vajat, vagy margarint kikeverem a porcukorral, hozzáadom a tojásokat és géppel habosra keverem, majd adagonként belekeverem a sütőporral elkevert lisztet. Egy 30X25-ös tepsibe öntöm a tészta felét, majd a maradékhoz hozzákeverem a kakaóport és a sárga tésztára simítom. Rászórom a meggyet, közepes hőmérsékleten tűpróbáig sütöm.
Krém: A vajat habosra keverem a porcukorral és hozzáadom a pudingporból, vaníláscukorból és tejből főzött, kihűtött pudingot. Együtt jól kihabosítom. A krémet a kihűlt tésztára simítom, jó vastagon meghintem kakaóporral.