Hozzávalók:
4db csirkemell filé
40 dkg karfiol
10 dkg reszelt trappista sajt
10 dkg margarin
10 dkg finom liszt
5 dl tej
só
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
ételízesítő
szerecsendió
étolaj
őrölt fehér bors
szárnyas vagy grill fűszer
*
Elkészítés:
Előkészítés: A csirkemell szeleteket kiklopfoljuk, megszórjuk szárnyas fűszerrel /vagy grill fűszerrel/ és kevés olajon elősütjük. A margarint felolvasztjuk, rátesszük a lisztet, kissé megpirítjuk, majd felöntjük a tejjel. Fűszerezzük a szerecsendióval, őrölt borssal, ételízesítővel és sűrűre főzzük. A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben félpuhára főzzük.
Elkészítés: A hússzeleteket egy tepsibe egymás mellé tesszük, ráhalmozzuk a leszűrt karfiolt. Kanál vagy habzsák segítségével bevonjuk a mártással, és reszelt sajttal megszórva, előmelegített sütőben, 160 fokon, k.b. 15 perc alatt készre sütjük.