Hozzávalók:
1 kg csirkemell
1 közepes fej karfiol
Só, bors ízlés szerint
Olaj a sütéshez
A besamelhez:
1 ek vaj
2dl tejföl
6 dkg liszt
4 dl tej
10 dkg reszelt sajt
Só
Bors
Szerecsendió
A tetejére:
15 dkg reszelt sajt
*
Elkészítés:
A csirkemellet kissé kiklopfoljuk, sózzuk borsozzuk ízlés szerint.
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben roppanósra főzzük.
A húsokat felhevített olajban megsütjük.
Egy tepsit vajjal kikenünk, belesorakoztatjuk a húst, ráhalmozzuk a karfiolt.
Közben a besamelt elkészítjük.
A vajat, lisztet és tejet csomómentesre keverjük, majd felfőzzük és hozzáadjuk a reszelt sajtot.
Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
Hagyjuk kicsit hűlni, majd a tejfölt is belerakjuk.
Ezt a mártást teszzük a karfiolra, végül reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Tetszőleges körettel tálaljuk.
Jó étvágyat!