Hozzávalók:
50 dkg pulyka apróhús (én mellből készítettem)
10 dkg gépsonka
4 evőkanál liszt
3 db paradicsom, 2 db TV paprika
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
napraforgó olaj
só, őrölt bors, pirospaprika
A fűszerek Toldi Fűszer termékek:
www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A pulyka apróhúst besózzuk, lisztben meghempergetjük.
Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
Hozzáadjuk a húst, és állandóan kevergetve megpirítjuk, majd víz hozzáadásával puhára pároljuk.
Beledobjuk a csíkokra vágott TV paprikát, és 3-4 perc után a felszeletelt paradicsomot is. Sóval, őrölt borssal, pirospaprikával ízesítjük, és fedő alatt puhára pároljuk.
Végül hozzáadjuk a csíkokra vágott gépsonkát, és összemelegítjük.
Petrezselyemmel meghintve, párolt rizzsel tálaljuk.