Dorozsmai pulykafalatok

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Hani

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Dorozsmai pulykafalatok

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

50 dkg pulyka apróhús (én mellből készítettem)
10 dkg gépsonka
4 evőkanál liszt
3 db paradicsom, 2 db TV paprika
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
napraforgó olaj
só, őrölt bors, pirospaprika
A fűszerek Toldi Fűszer termékek:
www.toldifuszer.hu

*

Elkészítés:

A pulyka apróhúst besózzuk, lisztben meghempergetjük.
Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
Hozzáadjuk a húst, és állandóan kevergetve megpirítjuk, majd víz hozzáadásával puhára pároljuk.
Beledobjuk a csíkokra vágott TV paprikát, és 3-4 perc után a felszeletelt paradicsomot is. Sóval, őrölt borssal, pirospaprikával ízesítjük, és fedő alatt puhára pároljuk.
Végül hozzáadjuk a csíkokra vágott gépsonkát, és összemelegítjük.
Petrezselyemmel meghintve, párolt rizzsel tálaljuk.