Hozzávalók:
50 dkg darált háztartási keksz
4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
25 dkg margarin
20 dkg kristálycukor
2 dl tej
4 cl rum vagy néhány csepp rumaroma
A tetejére:
2 tábla tortabevonó csokoládé (20 dkg)
2 evőkanál napraforgó olaj
A cukormázhoz:
1 db tojásfehérje
15 dkg porcukor
*
Elkészítés:
A darált kekszet a kakaóporral elvegyítjük. Egy edényben a margarint a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a margarin és a cukor elolvadjon. Ezt ráöntjük a kakaóporral összekevert kekszre, és hozzáöntjük a rumot vagy rumaromát. Jól összekeverjük a masszát, és egy közepes méretű (36*23 cm) tepsibe nyomkodjuk.
Amíg a csokoládémáz elkészül, a hűtőbe helyezzük a masszát. Gőz felett a tortabevonót az olajjal felolvasztjuk, rákenjük a hűtőből kivett tésztára, majd visszatesszük, hogy a csokoládé a tetejére dermedjen.
Forró vízbe mártott késsel hosszúkás formára szeleteljük.
Elkészítjük a cukormázat: a tojásfehérjét összekeverjük a porcukorral, ha még kíván, akkor tegyünk hozzá porcukrot. Olyan legyen az állaga a cukormáznak, hogy ha felemeljük belőle a keverőkanalat, akkor jégcsapszerűen csorogjon le róla. A cukormázat vastagabb zacskóba szedjük, az egyik sarkát kivágjuk, és dominó pöttyöket „rajzolunk” a szeletek tetejére.
Nagyon finom, egyszerűen elkészíthető finomság.


