Hozzávalók:
1 kg burgonya
kb 30 dkg liszt
3 fej vöröshagyma
20 dkg kenyérszalonna
kis zsír vagy olaj
só ízlés szerint őrölt bors
tejfel ( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu)
*
Elkészítés:
A burgonyát meg hámozzuk kockákra vágjuk és sóval meg annyi vízzel feltesszük főni ami ellepi !
Közben a hagymát meg hámozzuk apróra vágjuk a szalonnával együtt és pirosra pirítjuk !Megfőtt burgonyát a vízben még forrón össze törjük és adagolva a lisztet bele keverjük,hogy se túl kemény se túl lágy masszát kapjunk !Jól kikeverjük !Kell hozzá izom rendesen !:DD
Kikevert masszából evőkanállal masszából halmokat szaggatunk és a hagymás szalonnás zsírba forgatjuk és tepsibe rakosgatjuk őket !Kb 20 perc alatt forró sütőben meg sütjük !Ha kész magában fokhagymás tejfellel tálaljuk,vagy köretként húsokhoz


