Hozzávalók:
tojás, porcukor, liszt, étcsokoládé, Ráma
*
Elkészítés:
Hozzávalók : 10 tojás, 25 dkg porcukor, 10 deka liszt, 20 dkg étcsokoládé, 25 dkg Ráma Elkészítése 10 tojás sárgáját 25 dkg porcukorral 20 percig kavarunk.
Ekkor hozzáadunk 10 deka lisztet és ismét 10 percig kavarjuk.
Aztán könnyen közékavarjuk 6 tojás fehérjének kemény habját és e tésztából késfoknyi vékony tortalapokat sütünk, 5 db-ot.
Aztán a következő krémmel összerakjuk :25 dkg csokoládét kevés vízben egy edényben puhára olvasztunk, egy másik edényben pedig 25 dkg cukrot néhány kanál vízzel sűrű sziruppá, főzünk.
Ekkor összeöntjük a csokoládéval és kissé tovább főzzük.
Ezalatt 6 tojás sárgáját simára kavarunk és a tűzről levett csokoládéval lassan összekavarjuk és tovább addig kavarjuk, ameddig kihűl.
Ekkor 25 dkg jó habosra kikavart friss vajjal összekeverjük és ezzel a tortalapokat mind összerakjuk és oldalát is bekenjük vele.
A tetejére cukrot pirítunk szép világosbarnára és ügyesen gyorsan a tetejét beöntjük vele.