Dobostorta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Szimonetta

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Dobostorta

Dobostorta

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

tojás, porcukor, liszt, étcsokoládé, Ráma

*

Elkészítés:

Hozzávalók : 10 tojás, 25 dkg porcukor, 10 deka liszt, 20 dkg étcsokoládé, 25 dkg Ráma Elkészítése 10 tojás sárgáját 25 dkg por­cukorral 20 percig kavarunk.
Ekkor hozzáadunk 10 deka lisztet és ismét 10 percig kavarjuk.
Aztán könnyen közékavarjuk 6 tojás fehérjének ke­mény habját és e tésztából késfoknyi vékony tortalapokat sütünk, 5 db-ot.
Aztán a következő krémmel összerakjuk :25 dkg cso­koládét kevés vízben egy edényben puhára olvasztunk, egy másik edény­ben pedig 25 dkg cukrot néhány kanál vízzel sűrű sziruppá, főzünk.
Ek­kor összeöntjük a csokoládéval és kis­sé tovább főzzük.
Ezalatt 6 tojás sár­gáját simára kavarunk és a tűzről le­vett csokoládéval lassan összekavarjuk és tovább addig kavarjuk, ameddig kihűl.
Ekkor 25 dkg jó habosra ki­kavart friss vajjal összekeverjük és ez­zel a tortalapokat mind összerakjuk és oldalát is bekenjük vele.
A tetejére cukrot pirítunk szép világosbarnára és ügyesen gyorsan a tetejét beöntjük vele.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Dobostorta