Dobostorta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kovács Zsuzsanna

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

75

Nehézség

Haladó

Dobostorta

Recept leírás:

Hozzávalók:

tészta
25 dkg porcukor
25 dkg liszt
12 tojás
6 dkg vaj
krém
30 dkg vaj
30 dkg porcukor
15 dkg étcsokoládé
6 tojás
1 rúd vanília
máz
15 dkg kristálycukor
1 kávéskanál vaj
néhány csepp citromlé

*

Elkészítés:

A vajat a porcukorral habosra keverni. Hozzáadni  a tojássárgákat,  a lisztet, és végül óvatosan  bele a kemény habbá vert fehérjét. Sütőpapírból vágj ki hat darab 26 centi átmérőjű téglalapot. Tedd őket tepsibe, és szépen eloszlatva, arányosan simítsd minden egyes darabra a masszát.
A csokoládét lereszelni a tojásokkal és a porcukorral keverd habosra keverni.. Meleg vízbe állítva folyamatosan kevergetni, és  kihűlni hagyni. A vajat a vanília kikapart magjával  habosra keverni , majd hozzáaönteni az étcsokis masszát. Az első lapot megkenni , és  rá a következőt, majd  lenyomni  egy kicsit. Ezt ismételni egészen addig, amíg a tortalap el nem fogy. Egy lapot férre tenni, az még később kelleni fog. A maradék krémet  torta oldalára kell keni. Az oldalát darált keksszel meghinteni ,, hűtőbe legalább három órára,  betenni megdermedni.
A vajat, a cukrot és a citromlevet pirítsd meg, és gyorsan kend rá a félretett lapra. Szeleteld fel, mert később már nagyon nehéz lesz, és a szeleteket illeszd a torta tetejére.

Dobostorta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Dobostorta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!