Hozzávalók:
tészta
25 dkg porcukor
25 dkg liszt
12 tojás
6 dkg vaj
krém
30 dkg vaj
30 dkg porcukor
15 dkg étcsokoládé
6 tojás
1 rúd vanília
máz
15 dkg kristálycukor
1 kávéskanál vaj
néhány csepp citromlé
*
Elkészítés:
A vajat a porcukorral habosra keverni. Hozzáadni a tojássárgákat, a lisztet, és végül óvatosan bele a kemény habbá vert fehérjét. Sütőpapírból vágj ki hat darab 26 centi átmérőjű téglalapot. Tedd őket tepsibe, és szépen eloszlatva, arányosan simítsd minden egyes darabra a masszát.
A csokoládét lereszelni a tojásokkal és a porcukorral keverd habosra keverni.. Meleg vízbe állítva folyamatosan kevergetni, és kihűlni hagyni. A vajat a vanília kikapart magjával habosra keverni , majd hozzáaönteni az étcsokis masszát. Az első lapot megkenni , és rá a következőt, majd lenyomni egy kicsit. Ezt ismételni egészen addig, amíg a tortalap el nem fogy. Egy lapot férre tenni, az még később kelleni fog. A maradék krémet torta oldalára kell keni. Az oldalát darált keksszel meghinteni ,, hűtőbe legalább három órára, betenni megdermedni.
A vajat, a cukrot és a citromlevet pirítsd meg, és gyorsan kend rá a félretett lapra. Szeleteld fel, mert később már nagyon nehéz lesz, és a szeleteket illeszd a torta tetejére.